Ružové polosuché víno Pirosmani 0,75 l Marani
Zrelé hrozno odrody Saperavi sa žne ručne. Po oddelení od stopiek sú bobule chladené na teplotu 4 °C a jemne lisované v pneumatickom lise s kontrolovaným tlakom, potom macerované po dobu 8-10 hodín. Kvasenie prebieha v nerezových tankoch pri kontrolovanej teplote (15 – 18 °C). Akonáhle fermentovaný mušt dosiahne optimálnu rovnováhu medzi kyslosťou a sladkosťou, kvasenie sa zastaví chladením vína.
Ružové polosuché víno s arómou granátového jablka a jahôd. Chuť má charakteristické tóny lesných plodov a čerešní. Dochuť je svieža, sladká s príjemnou kyselinkou. Dobre sa hodí k pečenému a údenému mäsu a syrom.
Obsahuje oxid siričitý.
Konzumácia vína sa neodporúča tehotným ženám, osobám riadiacim dopravný prostriedok a osobám mladším ako 18 rokov.
Podmienky skladovania: doporučená teplota podávania 8°C - 10°C, odporúčaná teplota skladovania 5°C - 25°C.
Krajina pôvodu: Gruzie.