Červené suché víno Saperavi Qvevri 0,75 l Marani
Koncom septembra sa ručne žne zrelé, starostlivo vybrané hrozno. Po oddelení od strapin sa plody prekladajú do kvévrov, kde prebieha proces kvasenia. Tento proces trvá približne 3 týždne s následným malolaktickým kvasením. Potom sa kvéver doplní vínom z iného kvéver a tesne uzavrie, aby sa nechal po dobu 3 mesiacov na dlhodobú maceráciu – kontakt vína so šupkou a semenami. Koncom decembra alebo začiatkom januára sa vyčerené víno premiestni do nerezovej nádoby na stabilizáciu na niekoľko mesiacov, a potom sa stáča do fliaš.
Aróma višne, čerešne, černice, dymu. V ústach zrelé, veľmi ovocné, napriek tomu však celkovo jemné. Okrem lesných plodov je možné cítiť vôňu čiernej jarabiny, borievky, bobkového listu, korenia, horkej čokolády. Textúra vína je hladká, jemná, s výraznými, ale neagresívnymi trieslovinami, ľahko zemitá a hrejivá.
Obsahuje oxid siričitý.
Konzumácia vína sa neodporúča tehotným ženám, osobám riadiacim dopravný prostriedok a osobám mladším ako 18 rokov.
Podmienky skladovania: doporučená teplota podávania 16°C - 18°C, odporúčaná teplota skladovania 5°C - 25°C.
Krajina pôvodu: Gruzie.