Červené suché víno Saperavi-Merlot 0,75 l Kondoli Marani
Vínne kríky z vybraných parciel s označeniami Saperavi K.2001 a Merlot K.348 na viniciach Kondoli boli v auguste zbavené časti plodov, aby sa obmedzil výnos na sedem ton na hektár a tým sa zlepšila kvalita a chuť neskorého vína. Na konci septembra sa zrelé hrozno ručne zbierajú do malých škatuliek a ručne triedia v našom vinárstve. Po oddelení od strapin sú bobule jemne lisované. Kvasenie prebieha v otvorených sudoch s objemom 225 litrov. Počas celého procesu kvasenia sa rmut mieša ručne, čím sa minimalizuje mechanický tlak na hroznovú šupku, čo zaisťuje šetrné uvoľňovanie trieslovín a farbív. Po dlhej, 20-25-dňovej macerácii sa víno stáča do uzavretých dubových sudov pre malolaktické kvasenie a ďalšie zrenie. Miešanie prebieha po 6-8 mesiacoch, potom víno zreje ďalších 12 mesiacov. Jemná filtrácia a fľašovanie zakončujú proces. Víno zreje vo fľašiach po dobu pol roka.
Červené suché víno so zložitou vôňou, v ktorej dominujú: bazy, sladké drievko, vanilka a tóny černíc s nádychom kajenského korenia. Chuť zrelého lesného ovocia, plná, dokonale vyvážená. Eukalyptovo-živicový záver. Podávajte s pokrmami z bravčového, jahňacieho mäsa a syrov.
Obsahuje oxid siričitý.
Konzumácia vína sa neodporúča tehotným ženám, osobám riadiacim dopravný prostriedok a osobám mladším ako 18 rokov.
Podmienky skladovania: doporučená teplota podávania 16°C - 18°C, odporúčaná teplota skladovania 5°C - 25°C.
Krajina pôvodu: Gruzie.