Červené suché víno Saperavi 0,75 l Kondoli Marani
Vínne kríky z vybranej oblasti s označením Saperavi K.2001 na viniciach Kondoli boli v auguste zbavené časti plodov, aby sa obmedzil výnos na sedem ton na hektár a tým sa zlepšila kvalita a chuť neskorého vína. Na konci septembra sa zrelé hrozno ručne zbierajú do malých škatuliek a ručne triedia v našom vinárstve. Po oddelení od strapin sú bobule jemne rozdrvené. Počas celého procesu kvasenia sa rmut mieša ručne, čím sa minimalizuje mechanický tlak na hroznovú šupku, čo zaisťuje šetrné uvoľňovanie trieslovín a farbív. Po dlhej, 20-25-dňovej macerácii sa víno stáča do uzavretých dubových sudov pre malolaktické kvasenie a ďalšie zrenie po dobu 12 mesiacov. Proces zakončuje ľahká filtrácia a fľašovanie. Víno zreje vo fľašiach po dobu pol roka.
Červené suché hroznové víno tmavočervenej farby. Chuť je plná, dokonale vyvážená s korenenými a zložitými vôňami korenia, vanilky, zrelého ovocia a dubu. Dlhá a príjemne trieslovinová dochuť. Výnimočné víno! Podávajte s grilovaným mäsom, zverinou a syrom.
Obsahuje oxid siričitý.
Konzumácia vína sa neodporúča tehotným ženám, osobám riadiacim dopravný prostriedok a osobám mladším ako 18 rokov.
Podmienky skladovania: doporučená teplota podávania 16°C - 18°C, odporúčaná teplota skladovania 5°C - 25°C.
Krajina pôvodu: Gruzie.