Červené suché víno Sami 0,75 l Kondoli Marani
Vínne kríky z vybraných parciel Saperavi, Alexandreuli a Merlot na viniciach Kondoli boli v auguste zbavené časti plodov, aby sa obmedzil výnos na sedem ton na hektár a tým sa zlepšila kvalita a chuť nasledujúceho vína. Na konci septembra sa všetky tri odrody zrelého hrozna ručne zbierajú do malých škatuliek a ručne triedia v našom vinárstve. Po oddelení od strapin sú bobule jemne lisované. Kvasenie prebieha v otvorených 225-litrových sudoch. Počas celého procesu kvasenia sa rmut mieša ručne, čím sa minimalizuje mechanický tlak na hroznovú šupku, čo zaisťuje šetrné uvoľňovanie trieslovín a farbív. Po dlhej, 20-dňovej macerácii sa víno stáča do uzavretých dubových sudov pre malolaktické kvasenie a ďalšie zrenie (víno zreje po dobu 12 mesiacov). Jemná filtrácia a fľašovanie zakončujú proces. Víno zreje vo fľašiach v našich pivniciach až do predaja.
Červené suché víno so zložitou vôňou, v ktorej dominujú: intenzívna vôňa so šťavnatou ovocnosťou (čerešňa, malina). Pružné a pomerne pevné, ale zachováva si príjemnú ovocnosť a ľahkosť. Chuť „chladná“, trochu surová, s príjemne zvýraznenými trieslovinami a dobrou kyslosťou. Podávajte s pokrmami z hovädzieho, zveriny a vyzretých syrov.
Obsahuje oxid siričitý.
Konzumácia vína sa neodporúča tehotným ženám, osobám riadiacim dopravný prostriedok a osobám mladším ako 18 rokov.
Podmienky skladovania: doporučená teplota podávania 16°C - 18°C, odporúčaná teplota skladovania 5°C - 25°C.
Krajina pôvodu: Gruzie.