Červené suché víno Alexandrouli 0,75l Marani
Ručný zber zrelého hrozna. Po oddelení od stopky sa bobule opatrne lisujú v pneumatickom lise s regulovaným tlakom a fermentujú pri kontrolovanej teplote (23-28 °C) v nerezových tankoch za použitia vybraných kmeňov kvasiniek. Extrakcia farby a aróm sa vykonáva metódou „délestage a remontage“. Po 8-10 dňoch macerácie sa víno zlieva z rmutu a podrobuje malolaktickej fermentácii, po ktorej sa malá časť vína zreje 3-4 mesiace v dubových sudoch a zvyšok v nerezových tankoch.
Červené suché víno s intenzívnou arómou: mnoho červených ovocí, najmä červených ríbezlí a lesných plodov s ľahkým nádychom vanilky. Vo vôni červené ovocie, s výraznými zeleninovými tónmi, najmä eukalyptus a zelený čaj. Dobre vyvážená dochuť s nádychom duba. Ideálne sa hodí k hovädziemu a jahňaciemu na grile. Víno by malo byť dekantované minimálne 1 hodinu pred podávaním.
Obsahuje oxid siričitý.
Konzumácia vína sa neodporúča tehotným ženám, osobám riadiacim dopravný prostriedok a osobám mladším ako 18 rokov.
Podmienky skladovania: doporučená teplota podávania 17°C - 19°C, odporúčaná teplota skladovania 5°C - 25°C.
Krajina pôvodu: Gruzie.